Catering

Catering

Catering is een breed begrip. Het gaat hierbij om het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven, feesten of evenementen. Een cateringbedrijf komt langs indien iemand geen zin heeft om andere te voorzien van eten of drinken. Sommige mensen hebben hier ook de vaardigheden niet voor. Het gaat vaak om het regelen van lunchpakketten, maaltijden of buffetten voor (grote) groepen. Het uitbesteden van catering scheelt veel bedrijven geld. De cateraar heeft vaak hoge kwaliteitsproducten, waarmee je een goede indruk achter laat.

Catering service

Er zijn verschillende soorten catering service. Er zijn namelijk veel evenementen, festivals of feesten die catering kunnen gebruiken. In Nederland is mobiele catering op festivals erg populair. Er staan regelmatig foodtrucks die gerechten bereiden. De gerechten zijn vaak lekkerder dan veel restaurants. Bruiloften worden ook vaak door cateringbedrijven georganiseerd. Op een bruiloftscatering wordt niet alleen het diner verzorgd, maar ook de decoratie, drank en aankleding van het feest. De laatste vorm van catering service is contractscatering. Hier wordt de catering verzorgd op vakantieparken, scholen of grote bedrijven. Er wordt dan dagelijks voorzien in maaltijden die vers bereid zijn. Dit is goedkoop voor een bedrijf, aangezien hier prijsafspraken voor worden gemaakt.

BBQ catering

Er zijn catering bedrijven die gespecialiseerd zijn in BBQ catering. Vaak wordt er BBQ catering verzorgd, indien het feest groter is dan 25 personen. Er is indien noodzakelijk ook personeel beschikbaar voor achter de barbecue. Het bedrijf regelt altijd het vlees, vis, salades, sauzen, stokbrood en satésaus. Een BBQ, bestek, borden en andere benodigdheden worden ook voorzien. Er zijn twee methodes om een BBQ te organiseren. De directe methode is groentegerechten en vlees dat in 25 minuten klaar is. De indirecte methode wordt vooral toegepast voor grotere stukken vlees. De bereidingstijd zit dan vaak rond de 45 minuten. De keuze uit een kolen BBQ of gas BBQ is vrijblijvend. Tegenwoordig, zie je dat de gas BBQ populairder is.

Catering Kerst

In december zijn cateraars extra druk tijdens de kerstdagen. Het is de maand van donkere dagen, warmte, gezelligheid en lekker eten. Kerst breng je het liefste door samen met je familie en vrienden. Koken voor een grote groep mensen kost veel tijd. Je zou bijvoorbeeld een makkelijk kerstbuffet kunnen bestellen. Cateraars hebben de affiniteit om het zo luxe mogelijk te maken als je wilt. Denk hierbij aan een eigen chef kok die luxe gerechten bereid voor jouw en je familie.