Biologisch vlees bestellen: een verstandige keuze

Gepubliceerd door Jeroen op

Stress en een krappe leefomgeving zijn funest voor kippen, varkens en koeien. Ze vertonen dan onnatuurlijk gedrag en zitten niet lekker in hun vel. Dit is voor veel mensen een goede reden om vlees te consumeren dat van biologische boerderijen komt. Als je ervoor kiest om biologisch vlees te bestellen, dan kan je erop rekenen dat het vlees is geproduceerd met oog voor milieu, natuur en dier. De dieren voelen zich beter dankzij een grotere leefruimte, stro en de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

Biologisch vlees kopen omdat het gezonder is

Veel consumenten willen niet alleen biologisch vlees bestellen om een bijdrage aan dierenwelzijn te leveren. Ze zijn zich ook bewust van het feit dat vlees dat afkomstig is van reguliere bedrijven stoffen kan bevatten die slecht zijn voor de gezondheid. Biologisch vlees bevat minder of geen resten van pesticiden, hormonen en antibiotica dan gewoon vlees. Biologisch vee eet biologisch geteeld voer, dat natuurlijker is dan gewoon voer en krijgt vaker natuurlijke geneesmiddelen. Hierdoor is het biologische vlees wel duurder.

De voordelen van vlees van gras gevoerde koeien

Een dier dat minder gestrest is en gezond eet, levert gezond vlees. Koeien uit de biologische veehouderij worden met gras gevoerd. Dit is het voedsel dat de dieren horen te eten en waar ze de benodigde voedingsstoffen uit halen. Het is aangetoond dat het vlees van gras gevoerde koeien meer vitamines bevat, zoals vitamine A en E. Daarnaast bevat dit vlees meer omega 3-vetten en antioxidanten en minder omega 6-vetten. De mens haalt daarom meer voedingsstoffen uit biologische vleesproducten en krijgt geen schadelijke stoffen binnen met biologisch rundvlees, kippenvlees en varkensvlees.

Kopen bij een slagerij met een keurmerk voor biologisch vlees

Ben je nieuwsgierig geworden en zou je bij een betrouwbare slager biologisch vlees willen bestellen? JP Puurvlees wordt door de SKAL gecontroleerd om te zien of de producten voldoen aan de biologische productiewijze. Hierdoor weet je zeker dat je te maken hebt met vlees dat betrokken is van boeren die hun vee voer geven dat puur en natuurlijk is en de dieren op meer natuurlijke wijze laten leven. JP Puurvlees is een familiebedrijf dat sinds 1924 bestaat en dat sinds 2013 een biologische slagerij heeft in Nunspeet. Ook online bestellen behoort tot de mogelijkheid bij dit gerenommeerde bedrijf, dat al sinds vier generaties kwaliteitsvlees verkoopt.

Categorieën: Vlees