Eiwitrijke voeding

Eiwitrijke voeding

Het eten van eiwitrijke voeding is belangrijk voor je spieren. Het beperkt ook het verlies van spiermassa. Het verschilt per persoon hoeveel eiwitten nodig zijn voor de juiste hoeveelheid. Een diëtist kan helpen bij het bepalen van deze persoonlijke eiwitbehoefte. Een aantal voorbeelden van eiwitrijke voeding zijn; melkproducten, vlees, kip, kwark, griekse yoghurt en noten. Het is belangrijk om het consumeren van eiwitten te verdelen over de dag. Een bakje kwark, eiwit shake of smoothie is geschikt als ontbijt of tussendoortje. Aangezien eiwitten helpen met het herstellen van je spieren is het verstandig om dit te eten na de inspanning. Bijvoorbeeld; na het sporten, voor het slapen of een lange werkdag.

Eiwitrijke maaltijd

Er zijn zoveel eiwitrijke maaltijden te bereiden. Je kan de recepten opdelen in recepten met vis, ei, kip, peulvruchten en vlees. Er zijn zelfs recepten met vleesvervangers die veel eiwitten bevatten. Denk hierbij aan pasta met courgette en tofu. Een makkelijk recept met veel eiwitten afhankelijk van de hoeveelheid dat je bereid. Een eiwitrijke maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn genoeg recepten die gezond, makkelijk en snel klaar te maken zijn. Bij de meeste sporten vallen recepten met rijst, kip en boontjes in de smaak.

Eiwitrijke shakes

Om de hoeveelheid eiwitten te verhogen kan je door de dag heen eiwitrijke shakes nemen. Vaak worden eiwitrijke shakes als ontbijt of na het sporten geconsumeerd. Er zijn alleen verschillende soorten eiwitrijke shakes. Whey eiwitten worden snel door je lichaam verteerd. Caseïne eiwitten worden langzaam verteerd. Hierdoor zijn whey eiwitten perfect voor na het sporten en caseïne eiwitten handig voor het slapengaan. Whey eiwitten hebben je spieren nodig om te herstellen en groeien. Je kan whey eiwitten oplossen met water of melk door een shakebeker te gebruiken. De voordelen van caseïne eiwitshakes zijn; langzaam verteerbaar, ideaal voor het slapengaan, goed oplosbaar en een laag lactose gehalte.

Eiwitrijke tussendoortjes

Er zijn veel eiwitrijke tussendoortjes. Sommige tussendoortjes kunnen erg makkelijk zijn. Je kunt ze gemakkelijk meenemen en consumeren waar en wanneer je zin hebt. Een van deze tussendoortjes is een protein bar. Een protein bar heeft al snel 20 gram eiwitten. Protein cookies bevatten ook veel eiwitten. Ze zijn vaak alleen iets ongezonder dan een protein bar. Als laatst protein bites. Dit zijn lekkere bites met 12 gram eiwit. Ze zijn vaak in verschillende smaken te krijgen. Het is lekker om s avonds z’n protein bites te snacken.